Choreografie

Sandra van Tintelen

Voor choreograaf Sandra van Tintelen – van de Kerkhof is dansen ‘a way of life’. Al in de jaren negentig van de vorige eeuw danste Sandra in de showgroep YesterCompany. Veel optredens door het hele land zorgden voor een ruime ervaring op het podium. Maar dat was niet voldoende. Na afronding van de middelbare detailhandelschool ELE in Eindhoven – de opleiding Jazz, Klassiek en Modern in Eindhoven en in Tilburg bij Fontys – studeerde zij verder aan de KNGU in Boxtel en waar zij in 2000 afstudeerde als docente dans.

Na een boeiende periode bij dansschool Step by Step in Eindhoven ging zij haar droom achterna en startte in 2005 haar eigen dansschool in Eindhoven onder de naam Sanshja Dance.

Inmiddels heeft zij veel theater-dansvoorstellingen voorzien van haar choreografie. Waarbij zij dansmodeshows ontwikkelde en uitvoerde in samenwerking met kledingwinkels zoals We Fashion, Coolcat en Villa. Met haar Selectiegroepen ontwikkelt en verzorgt zij verder gevarieerde optredens rondom een thema zoals bijvoorbeeld Halloween, Kerst enz., enz..

Niet alleen dansers maar ook acteurs en zangers, herkennen in haar een gedreven professional, die uitdagingen niet schuwt en bijzondere choreo’s ontwerpt voor een breed gezelschap!

Terug naar Productieteam