Lichtstad Revuetheater

Lichtstad Revuetheater is in 1986 door Ton de Jong opgericht als ‘Lichtstad Operette’. Dit was toentertijd een heel gewilde muzikale theatervorm. In het begin van de jaren negentig daalde de populariteit. De Lichtstad Operette vormde zich daarom in 1994 tot het huidige Lichtstad Revuetheater. Deze keuze zorgt nog steeds voor avondvullende voorstellingen voor iedereen die van dans, zang en theater houdt!

Lichtstad Revuetheater heeft zich als amateurtheatergroep sterk ontwikkeld sinds haar oprichting. Ze heeft door de jaren heen een grote kwaliteitsslag gemaakt. Hierbij zijn er hogere eisen gesteld aan inhoud en uitvoering. Een theatersoort die wat verdrongen lijkt te zijn door de vele musicals die wij in Nederland kennen. Maar dat weerhoudt Lichtstad Revuetheater er niet van iedere 2 jaar weer een nieuwe show op de planken te brengen!

De laatste jaren is het (leden)aantal weliswaar gekrompen. Toch is dat niet ten koste gegaan van de aantrekkingskracht. Een talentvolle jongere generatie, die groeiende is, meldt zich. Een veel gebruikt middel daarvoor is social media waar Lichtstad Revuetheater zich regelmatig op manifesteert.

Het huidige gezelschap kent een gezellige mix van zangers, dansers en acteurs. Er wordt iedere dinsdagavond gerepeteerd bij ontmoetingscentrum De Ronde in Eindhoven. Deze repetities zijn toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is in revuetheater en een beeld wil krijgen van wat Lichtstad Revuetheater doet.

Natuurlijk zijn het niet alleen de leden die Lichtstad Revuetheater succesvol maken. Lichtstad Revuetheater heeft zich omringd met professionals die samen het Artistiek Team vormen. Voeg daarbij een Creatief Team en een groot aantal zeer betrokken vrijwilligers en je hebt een prima beeld van wie wij zijn als vereniging.

Inmiddels zijn we toe aan onze 13e show, waaraan we sinds 2015 werken. Ook deze show wordt weer een staaltje van hoogstaand amateurtheater. De dansers zetten hun beste beentje voor. Ook het ensemble zingt én swingt op de tonen van sfeervolle, meeslepende of opzwepende muziek. Een show waar niets aan het toeval is overgelaten; tot de steeds wisselende kostuums en toneelsetting toe!

Maar wat doen wij dan?

Het is op onze homepagina al aangegeven: Eén keer per 2 jaar gaat er een nieuwe show in première. Indrukwekkend in opzet voor een amateurgezelschap. We spelen in grote en kleine theaters in het zuiden van het land en bieden een avondvullend programma. Voorafgaand aan de premiére is er een try-out die openstaat voor (betalend) publiek! Wij zien je daarvoor graag op 11 november 2017 in Deurne. Voor speeldata en theaters: raadpleeg de speellijst.

Tussen de voorstellingen door geeft Lichtstad Revuetheater showconcerten in verzorgings- en verpleeghuizen. Zo geven we mensen voor wie een reis naar het theater niet mogelijk is, ‘thuis’ deze beleving.

Ook wordt Lichtstad Revuetheater regelmatig gevraagd op te treden bij jubilea- en bedrijfsfeesten, instellingen en bij maatschappelijk getinte organisaties zoals Lions, Rotary, Quota, PVGE, Vrouwen van NU etc. Hierbij voeren wij een op maat gemaakt programma op van musical- en revuenummers, dans en spel uit onze nieuwe of bestaande show.

En wij? De leden, de professionals en alle mensen die zich met ziel en zaligheid inzetten bij dit geweldige revuetheatergezelschap? Wij hebben samen plezier en werken hard om ons steeds maar weer te verbeteren. Zo werken wij hard om een spraakmakende voorstelling te maken die je bijblijft. Én die inspireert om ons financieel te ondersteunen, zodat wij in 2019 een nieuwe show kunnen presenteren!

  • Wij zijn gezellig!
  • Vol van passie!
  • Één grote familie!